Wednesday, 29 August 2012

Fenomena Gangnam Style


Muzik video paling mendapat sambutan di youtube pada waktu ini PSY GANGNAM STYLE
menapilkan seorang lelaki korea dengan gaya tarian yang pelik, tarian seperti menunggang kuda ini telah mendapat sambutan sebanyak 68,799,263 JUTA! penonton sepanjang di muat naik di http://www.youtube.com/  pada 15 julai 2012 dan menjadi topik perbualan remaja sekarang..


Sehingga terbit sebuah lagi video parody gangnam style versi raya Suasana Gangnam Raya oleh sebuah keluarga bahagia yang sempoi, spoting dan happening sgt..menampilkan lagu Suasana Hari Raya dan Gangnam Style, video ini juga turut mendapat sambutan hangat di http://www.youtube.com/ iaitu sebanyak 613 ribu penonton... wow..! congretz... ! kan best kalau semua family mcm ni, keluarga bahagia.. biar apa org nak cakap janji keluarga bahagia tak kacau keluarga orang.. boleh tengok versi full  di link ni http://www.youtube.com/watch?v=VGq35nHO95s 
Wow memang fenomena gangnam style sehinggakan YAB Dato Seri Najib Tun Razak(PERDANA MENTERI KITA) Turut memberi komen tentang gangnam style, ada peluang buat konsert kat malaysia hehehehe


Monday, 27 August 2012

Mainan Dulu Dan Sekarang



kalau dulu guna pemadam













                                                           sekarang main kat iPhone, pc, tablet, dan gadget jer




kalau dulu patung kertas
                                                     
 sekarang main kat phone, pc, tablet, dan gadget jer
semuanya di hujung jari kanak-kanak 

selamat Hari Raya Aidilfitri...

Rasanya belum terlambat buat admin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin buat semua follower dan pengunjung blog Kelab Rakan Muda Kimanis... Di kesempatan ini admin memohon maaf sekiranya sekiranya ada post admin yang menyinggung perasaan mana-mana pihak sama ada yang hidup mahu pun yang telah kerahmattullah(meninggal dunia) dan maaf sekiranya admin kurang menerbitkan artikal kerana admin menumpukan lebih masa dengan perkerjaan insyaAllah dalam masa terdekat admin akan mencari pelapis bagi mengantikan tempat admin...
Sesiapa yang berminat untuk menjadi admin kelab rakan muda kimanis adalah amat di alu-alukan (hanya dibuka buat belia kimanis sahaja)

Wednesday, 18 July 2012

JOM JADI FOLLOWER KELAB RAKAN MUDA


Jom sertai kami hanya dengan menjadi follower di blog Kelab Rakan Muda Kimanis, 20 follower terawal bakal menerima cover timeline facebook hasil karya admin (Mohd Rezuan) sendiri dengan menuggunakan gambar anda sendiri yang bertemakan Ramadhan Al-mubarak bersempena dengan bulan ramadhan yang bakal menjelang beberapa hari saja lagi, tawaran bermula pada 17 julai 2012 bersamaan hari selasa
dan bakal berakhir pada 28 julai 2012, jadi apa tunggu lagi cepat daftarkan diri anda bagi mengeratkan komuniti belia kita, berkongsi maklumat, bertukar pendapat dan macam-macam lagi..
berikut merupakan syarat-syarat dan cara-cara menyertai peluang ini
1. Terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjadi follower kami dan hanya 20 follower terawal akan mendapat peluang ini             
2. Sekiranya facebook anda bukan facebook timeline dan tidak mempunyai cover timeline, admin akan mendesign gambar profile anda            
3. Cover yang di reka untuk anda akan di siarkan dalam blog Kelab Rakan Muda,             
4. Cover anda juga akan di siarkan di group Kelab Rakan Muda Kimanis 

             
5. Pendaftaran boleh di buat di area yang di bulatkan
6. Jika pendaftaran berjaya dan anda berjaya menjadi follower kami pic profile anda akan tersiarkan di ruang follower
7. jika anda ingin merequest rekaan anda boleh PM admin di firwan_wan@yahoo.com.sg
anda akan menerima cover timeline anda dalam tempoh selewat-lewatnya tempoh 24 jam dari masa anda menjadi follower kami. apa tunggu lagi daftarlah sekarang... SELAMAT MENCUBA....

Sunday, 15 July 2012

TAHNIAH KEPADA PENGERUSI KELAB RAKAN MUDA KIMANIS

Tahniah diucapkan kepada Pengerusi Kelab Rakan Muda Kimanis kerana pada 7 julai 2012 bersamaan hari sabtu cik Zuraini Binti Jablin telah melangsungkan majlis pertunangan dengan pasangannya Mohd Adi Hafiz.
Majlis berlangsung selepas solat zohor dengan serba sederhana namun elegen dan penuh adat istiadat masyarakat Brunei Islam Sabah, di tambah pula dangan jumlah dulang hantaran istimewa 11 dulang daripada lelaki dan 13 dulang dari cik Zuraini dan sebentuk cincin berserta wang saguhati RM100 majlis diserikan dengan kehadiuran saudara mara terdekat cik zuraini dan keluarga terdekat pasangannya, majlis berakhir sebelum solat Asar.











di kesempatan ini juga admin (Mohd Rezuan Bin Munap) mengucapkan Happy Engagement Day kepada cik Zuraini dan pasangannya dan tidak lupa juga ucapan Tahniah dan semoga berjaya kerana telah melanjutkan pelajarannya di Institut Pertanian Sabah baru-baru ini selang beberapa hari selepas hari pertunangannya, moga dengan peluang tersebut cik Zuraini memperoleh keputusan cemerlang.

Monday, 19 March 2012

KAD KEAHLIAN RAKAN MUDA




Kad Rakan Muda merupakan kad keahlian untuk program Rakan Muda. Kad ini diberikan kepada ahli Rakan Muda secara PERCUMA. Ia merupakan lambang pengiktirafan kepada ahli mengikut penglibatan mereka dalam aktiviti bermanfaat kepada masyarakat dan dan selaras dengan usaha kerajaan membina insan yang berkualiti. Kad ini juga memberi banyak keistimewaan dan ganjaran kepada ahli. SEMAKIN TINGGI TARAF KAD YANG DIMILIKI, SEMAKIN HEBAT GANJARANNYA!

PENGENALAN
Kad Rakan Muda merupakan kad keahlian untuk program Rakan Muda. Kad ini diberikan kepada ahli Rakan Muda secara PERCUMA. Ia merupakan lambang pengiktirafan kepada ahli mengikut penglibatan mereka dalam aktiviti bermanfaat kepada masyarakat dan dan selaras dengan usaha kerajaan membina insan yang berkualiti. Kad ini juga memberi banyak keistimewaan dan ganjaran kepada ahli. 

SEMAKIN TINGGI TARAF KAD YANG DIMILIKI, SEMAKIN HEBAT GANJARANNYA!! 

Kad Rakan Muda Klasik 
Ahli yang memohon untuk kali pertama akan menerima kad keahlian Rakan Muda Klasik. 
  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 15 hingga 25 tahun sahaja.
Kelebihan : 

  • Diskaun / Khidmat istimewa Rakan Niaga yang mengambil bahagian
  • Pengumpulan dan penukaran mata ganjaran untuk hadiah
  • Tawaran untuk kemudahan dan khidmat istimewa
  • Maklumat terkini melalui SMS,Majalah khas dan 
Kad Rakan Muda Emas

Ahli yang telah memiliki kad keahlian Rakan Muda Klasik layak memohon untuk bertukar kepada Kad Keahlian Rakan Muda Emas sekiranya memenuhi beberapa kriteria seperti berikut :- 
  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 15 hingga 25 tahun sahaja.
  • Memiliki Kad Keahlian Rakan Muda Klasik lebih dari 6 bulan.
  • Telah menyertai 10 dan lebih aktiviti dari kesemua 7 Gaya Hidup Rakan Muda.
  • Peserta Anugerah Remaja Perdana (ARP) yang telah mencapai tahap pingat Perak.
Kelebihan : 

  • Diskaun / Khidmat istimewa Rakan Niaga yang mengambil bahagian
  • Pengumpulan dan penukaran mata ganjaran untuk hadiah
  • Tawaran untuk kemudahan dan khidmat istimewa
  • Maklumat terkini melalui SMS,Majalah khas dan
  • Baucer dan promosi / pakej istimewa
  • Peluang untuk memenangi hadiah dan ganjaran istimewa melalui peraduan yang ditaja khas oleh badan-badan korporat dan swasta
Kad Rakan Muda Platinum

Ahli yang telah memiliki kad keahlian Rakan Muda Klasik layak memohon untuk bertukar kepada Kad Keahlian Rakan Muda Emas sekiranya memenuhi beberapa kriteria seperti berikut :- 




  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 15 hingga 25 tahun sahaja.
  • Memiliki Kad Keahlian Rakan Muda Klasik lebih dari 6 bulan.
  • Telah menyertai 20 atau lebih aktiviti dari kesemua 7 Gaya Hidup Rakan Muda dan minima 4 aktiviti Rakan Masyarakat.
  • Peserta Anugerah Remaja Perdana (ARP) yang telah mencapai tahap pingat Emas.
  • Kad ini juga akan diberikan kepada remaja yang diiktiraf berjasa dan memberikan sumbangan besar kepada negara.
Kelebihan : 

  • Diskaun / Khidmat istimewa Rakan Niaga yang mengambil bahagian
  • Pengumpulan dan penukaran mata ganjaran untuk hadiah
  • Tawaran untuk kemudahan dan khidmat istimewa
  • Maklumat terkini melalui SMS,Majalah khas dan
  • Baucer dan promosi / pakej istimewa
  • Peluang untuk memenangi hadiah dan ganjaran istimewa melalui peraduan yang ditaja khas oleh badan-badan korporat dan swasta
  • Jemputan khas / istimewa ke seminar, majlis makan malam, bengkel, pertunjukan
  • Kelayakan menerima kemudahan pinjaman / biasiswa bagi ahli yang ingin menyambung pelajaran ke IPT
  • Peluang meyertai aktiviti / program lawtan ke luar negeri Anjuran Bahagian Rakan Muda

Tuesday, 6 March 2012

Majlis Pentauliahan Anugerah Remaja Perdana Peringkat Negeri Sabah Tahun 2012

Tahniah diucapkan kepada penerima pentauliahan pingat gangsa peringkat negeri 2012 kepada
Iskandar Ahmad, Marinus Sindin, Fabian Dadi, Jenesse Jhon, Azmiera Nazalwa, Dk Nuraidah Elina, Nurathira Kiplip dan Rosliah Modktar setinggi-tinggi tahniah diucpkan Tahniah kepada ahli kelab rakan mudah yang menerima pentauliahan pada tahun ini, diucapkan tahniah juga kepada pelajar SMK Bongawan

Published with Blogger-droid v2.0.4